نیروگاه دیزلی

ساخت وبلاگ

نیروگاه دیزلی برای تولید انرژی الکتریکی کاربرد دارد. برای تولید انرژی الکتریکی به دستگاه دیزل ژنراتور نیاز است. هنگامی که محرک اولیه ژنراتور یک موتور دیزلی با سوخت گاوئیل باشد این نیروگاه را نیروگاهِ دیزلی می‌نامند. از نیروگاه های دیزِلی برای تامین برق اضطراری در صنایع مختلف مانند پتروشیمی، نفت، گاز، معادن، بیمارستان ها، مجتمع های تجاری استفاده می‌شود. در جایی که برای تولید برق شبکه جایگزینی وجود ندارد، از نیروگاه دیزلی استفاده می‌شود. از نیروگاهِ دیزلی برای تامین برق مناطق محروم که به شبکه سراسری برق متصل نیستند استفاده می‌شود تا برق مورد نیاز این مناطق تامین شود. نیروگاهِ دیزلی می تواند تا سقف 25 مگاوات باشد. همان طور که گفته شد این دستگاه انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌نماید. از نیروگاه دیزِلی برای تامین برق مورد نیاز در زمان اوج مصرف و استمرار تامین برق استفاده می‌شود. همچنین از دیگر موارد استفاده از آن که قابل بیان است می‌توان به استفاده در قطار ها و کشتی ها اشاره کرد که برای تامین روشنایی و تامین نیروی محرکه مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به حیاتی بودن وجود برق با قطعی برق یا مشکل فنی در تامین برق، نیروگاه دیزلی نقش مهمی در تامین این انرژی حیاتی ایفا می‌نماید.

 

مزایای نیروگاه دیزلی
مزایای نیروگاه دیزلی با توجه به نوع کارایی آن ها و نحوه استفاده از آن ها بسیار زیاد و مفید می‌باشد. برای مطلع شدن از مزایای نیروگاهِ دیزلی ادامه مطلب را مطالعه فرمایید.
1. طراحی آسان این نیروگاه ها.
2. نیاز به فضای کم نیروگاه ( بسته به توان خروجی آن)
3. هزینه اولیه کمتر نسبت به هزینه اولیه نیروگاه های دیگر.
4. سیستم خنک کننده آسان یک نیروگاهِ دیزلی.
5. بازدهی حرارتی بالاتر نسبت به زغال سنگ.
6. نیاز به مقدار آب کمتر برای خنک کردن.
7. راه اندازی سریع.
8. استفاده در مناطق محروم و دور از برق.

 

اجزای نیروگاه دیزلی
اجزای نیروگاه دیزلی علاوه بر ژنراتور آن یک سری لوازم جانبی دیگر نیز می‌باشد. در ادامه این مطلب با جزئیات اجزای نیروگاهِ دیزلی آشنا خواهید شد.

1- سیستم استارت موتور نیروگاهِ دیزلی: برای استارت موتور نیروگاهِ دیزلی نیاز به چرخش اولیه شفت دیزل می‌باشد. از هوای فشرده شده باتری و موتور برای استارت نیروگاه استفاده می‌شود. دو نوع استارت برای این نیروگاه وجود دارد که یکی استارت الکتریکی به وسیله باتری و یکی دیگر استارت به وسیله ی فشار هوا می‌باشد. گاهی مواقع برای افزایش اطمینان از هر دو نوع استارت استفاده می‌شود. مثلا در پتروشیمی ها از هر دو استارت استفاده می‌شود تا اطمینان لازم را به همراه داشته باشد.

 

atravastore...
ما را در سایت atravastore دنبال می کنید

برچسب : نیروگاه دیزلی , انواع,نیروگاه دیزلی , صنایع کوپله رعد , نویسنده : zamani atrava بازدید : 80 تاريخ : دوشنبه 5 دی 1401 ساعت: 18:11